1. Norge
 2. Command™ Brand
 3. Slik bruker du Command™
Command™-kroker og tape på en kjøkkenvegg

Slik bruker du Command™-kroker og tape

Command™-limet sitter godt på en rekke ulike overflater inkludert tre, fliser og glass samt solide, hule og malte vegger. De etterlater ingen merker ved hjelp av 3M stretch-teknologi, og lager ikke sprekker, hull, skadet gips eller limrester.

GÅ TIL TRINNVISE VIDEOER

Mestre hvordan du gjør det med trinnvise videoer og instruksjoner.

Først velger du hvilke typer Command™-produkter du bruker:


Finn ut hvordan du bruker Command™-kroker og tape på riktig måte!

Se våre korte, trinnvise videoer om hvordan du bruker Command™ krokene riktig og fjerner dem uten å skade veggen.

VIKTIGE TIPS: Du må vente i én time før du henger opp. Når du fjerner den, drar du sakte rett nedover.

 • Kvinne som viser hvordan du fester Command™-kroker på riktig måte
  Command™-kroker – monteringsvideo
 • Kvinne som viser hvordan du fjerner Command™-kroker på riktig måte
  Command™-kroker – video om fjerning

Trinnvis veiledning: Slik bruker du Command™-kroker

Les gjennom den trinnvise veiledningen med diagrammer om hvordan du bruker Command™-kroker for å sikre at du gjør det riktig første gang.

Viktige tips som skal følges når du bruker Command™-kroker: Vent syv dager etter siste malingsstrøk før bruk. Skal ikke brukes over senger. Skal ikke brukes på tapet, vinyloverflater eller andre skjøre eller svake overflater. Ikke benytt på verdifulle gjenstander. Bruk innendørs + 10°C til + 40°C. Hvis du ikke følger instruksjonene nøye, kan det føre til skade.

Trinn 1: Klargjør

 • Rengjør veggen som forberedelse før du bruker ikonet Command™-kroker

  Først rengjør du veggen med isopropylalkohol ved å tørke forsiktig av. Ikke bruk husholdningsrengjøringsmidler som våtservietter eller sprayprodukter, disse etterlater seg glatte rester.

 • Ikon som viser hvordan du skiller Command™-tape og fjerner det røde dekkpapiret

  Separer tapene og fjern det røde dekkpapiret. Trykk tapen mot baksiden av kroken.

 • Ikon som viser hvordan du trykker Command™ kroken hardt mot veggen i ca. 30 sekunder.

  Trykk kroken hardt mot veggen i omtrent 30 sekunder. Limfestet vil være sterkere jo hardere du presser.

Trinn 2: Påfør

 • Ikon som viser hvordan du skyver Command™-kroken opp og av monteringsbasen

  For å få limet til å virkelig feste seg, må du skyve kroken opp og av monteringsbasen.

 • Ikon som viser hvordan du trykker Command™-kroken hardt mot veggen i 30 sekunder.

  Trykk kroken hardt mot veggen i ytterligere 30 sekunder.

 • Ikon som viser hvordan du skyver Command™-kroken på igjen

  Skyv kroken på igjen. Vent i én time før du henger noe på kroken. Dette lar limfestet oppnå maksimal styrke. Sjekk emballasjen for riktige vektbegrensninger.

Trinn 3: Fjerne

 • Ikon som viser hvordan du skyver Command™-kroken oppover for å se tapen stikke ut

  Hvis du ikke ser Command™-tape stikke ut av bunnen på kroken, skyver du kroken oppover slik at monteringsbasen og tapen kommer til syne.

 • Ikon som viser hvordan du holder Command™-krokbasen forsiktig på plass

  Hold basen forsiktig på plass (slik at den ikke klemmer fingrene dine!) men ikke press den mot veggen.

 • Ikon som viser at du aldri bør dra Command™-tapen mot deg.

  Husk at du aldri må dra tapen mot deg. Dra alltid rett nedover så langsomt som mulig.

 • Ikon som viser at Command™-tapen skal strekkes sakte

  Strekk tapen langsomt rett nedover, og hold hånden mot veggen mens du gjør dette. Fortsett å strekke opp til 30 cm til kroken løsner fra tapen.


Slik fester du en Command™ klar krok med klar tape

Les gjennom den trinnvise veiledningen vår med diagrammer for hvordan du bruker en Command™ klar krok med klar tape for å sikre at du gjør det riktig første gang.

Command™ klare kroker med klar tape gir et usynlig inntrykk og lar deg vise frem det som betyr mest, dekoren din (og ikke hvordan den er hengt opp). Når du skal påføre en klar tape på riktig måte, bør tapen først festes på veggen. Dette er fordi Command™ klar tape er tynnere og flatere (mer som en tape enn en skumtape), derfor krever de litt mer direkte trykk for å sikre at de har fullstendig feste til veggen.

Trinn 1: Forbered og påfør

 • Ikon for hvordan du rengjør veggen før bruk av Command™ klar krok med klar tape

  Klar tape fungerer best på glatte overflater. Rengjør med isopropylalkohol ved å tørke forsiktig av. Ikke bruk husholdningsrengjøringsmidler som våtservietter eller sprayprodukter, disse etterlater seg glatte rester.

 • Ikon som viser hvordan du skiller Command™-tape og fjerner det svarte dekkpapiret

  Separer tapen og fjern det svarte dekkpapiret – dette er den som er merket med «veggside». Trykk tapen direkte mot veggen der du ønsker å henge kroken. Trykk langs hele tapen i 30 sekunder.

 • Ikon for hvordan du fjerner det blå dekkpapiret og trykker Command™ kroken mot veggen.

  Til slutt fjerner du det blå dekkpapiret, og trykker deretter kroken på tapen fast i omtrent 30 sekunder. Limfestet vil være sterkere jo hardere du presser. Vent i en time før du henger noe på kroken. Dette lar limfestet oppnå maksimal styrke. Sjekk emballasjen på produktet for riktige vektbegrensninger.

Trinn 2: Fjerne

 • Ikon som viser hvordan du holder Command™-kroken forsiktig på plass

  Hold kroken forsiktig på plass (slik at den ikke klemmer fingrene dine!) men ikke press den mot veggen.

 • Ikon om at du aldri skal dra Command™-tapen mot deg.

  Husk at du aldri må dra tapen mot deg. Dra alltid rett nedover så langsomt som mulig.

 • Ikon som viser at du sakte kan strekke Command™-tapen rett ned.

  Strekk tapen langsomt rett nedover, og hold hånden mot veggen mens du gjør dette. Fortsett å strekke opp til 30 cm til kroken løsner fra tapen.

Hvilke overflater kan jeg bruke Command™-tape på uten å forårsake skade?

 • Utmerket for overflater som er svært vanskelige å bore i!

  Command™-limet sitter godt på en rekke ulike overflater, inkludert faste, hule og malte vegger, og på overflater som er vanskelige å bore i – som fliser og glass.

  Command™-tape er enkle å fjerne – lager ikke sprekker, hull, skader i gips eller limrester.

  Festeevne og skadefri fjerning gjør Command™-tape perfekt til leieboliger og innkvartering der boring i veggen ikke er tillatt, og bidrar til å sørge for at du får igjen depositumet!

 • Skadefritt oppheng på overflater med Command™-kroker og tape

Alle våre Command™-produkter og tapetyper har maksimal festeevne.

Er du ikke sikker på hvilket Command™-produkt som passer for deg? Vi veide noen vanlige husholdningsgjenstander for å gi deg en bedre forståelse av vekten du henger opp på veggene dine. Utforsk Command™-vektreferanseveiledningen for å finne det beste Command™-produktet til prosjektet ditt.

 • Selv de letteste elementene trenger riktig støtte. De små krokene kan holde en vekt som tilsvarer et lite glass med syltetøy eller sjokoladepålegg. Konge!

 • Mel, ris og pasta kommer vanligvis i pakker på 500 g, 1 kg eller 2 kg. Se for deg en middels stor melpose når du bruker de mellomstore krokene våre.

 • For tyngre ting trenger man en skadefri opphengsløsning som takler oppgaven. 2 kg tilsvarer vekten til en standard forpakning med vaskepulver. Hvis du er usikker på hvor mye vekt krokene tåler, er det bare å sjekke vekten som er angitt på pakken.

 • Leter du etter en løsning for å henge opp tyngre gjenstander? Du kan sammenligne gjenstanden din med i underkant av tre melkekartonger, da de til sammen veier rundt 3,6 kg!

 • Gjenstander som bilderammer og oppslagstavler kan bli veldig tunge, og det er her vårt bildeoppheng kommer til nytte. Tape med middels styrke holder tilsvarende et 5-litersspann med maling. Når malingen har tørket, er det bare å henge opp!

 • Festeevnen til det store bildeopphenget kan gjøre det umulige! Den tyngste ballen i bowlinghallen tilsvarer 7 kg, noe som er ganske imponerende. Det betyr at disse krokene er pålitelige nok til de aller største rammene og bildene dine.

Ofte stilte spørsmål om Command™-kroker

Se alle ofte stilte spørsmål

Er det noe du lurer på? Ta en titt på ofte stilte spørsmål fra kundene våre, eller klikk på linken for å se alle ofte stilte spørsmål.

 • A: Venting i en time sikrer at limet får lang nok tid til å danne sterk klebing til veggen eller overflaten før det legges vekt på det. Etter første påføring anbefaler vi alltid at du fjerner rammen (Command™-bildeoppheng) eller krokdel (Command™-kroker) fra veggen, for å kunne trykke hardt på tapen i 30 sekunder. La stå i minst én time før opphenging/festing.
 • A: Du bør ikke bruke Command™-produkter på ømfintlig tapet eller papirtapet. Det kan hende det ikke fester godt på visse vinyltapeter. På grunn av det store utvalget av tilgjengelige tapetoverflater, kan det hende at noen typer er ømfintlige. Det er viktig å merke seg at Command™-limet bare er så sterkt som tapetens limbånd til overflaten nedenfor.
 • A: Varm ganske enkelt opp baseplaten med en hårføner for å mykne limet. Bruk deretter tanntråd for å kutte forsiktig gjennom skummet for å fjerne kroken eller opphenget fra overflaten. Strekk eller trekk av det resterende limet.
Kvinne som sitter på kjøkkenbenken med en kopp i hånden

Leter du etter inspirasjon eller tips og triks til hjemmet?

Ta en titt på organiseringsprosjektene våre for å finne inspirasjon til dine egne.

VIS MEG TIPS OG TRIKS TIL HJEMMET

Vil du vite mer eller hvor du kan kjøpe?